Novosti

Sri, 25. 10. 2023.

Večeras "Koncertno veče" u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica


U sklopu 74. pozorišne i koncertne sezone Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a u organizaciji Kamernog simfonijskog orkestra Zenica i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, večeras, 25. oktobra sa početkom u 18.30 sati će biti upriličeno „Koncertno veče“ sa gudačkim kvartetom „SA Sinfonietta“

Ansambl „SA Sinfonietta“ počinje sa radom 2019. godine, čija je osnivačica i umjetnička rukovoditeljica violončelistkinja Belma Alić. Ansambl okuplja profesionalne muzičare i univerzitetske profesore iz Bosne i Hercegovine i susjednih država. Misija ansambla „SA Sinfonietta“ je da inspiriše, pruži podršku unapređenju i razvoju umjetničke muzike i muzičke pedagogije u Bosni i Hercegovini, uvede moderne oblike edukacije i stvori inovativan prostor za promociju umjetničkog potencijala muzičkih umjetnika Bosne i Hercegovine.

Pored standardnog repertoara, fokus ansambla „SA Sinfonietta“ je na izvođenju djela savremenih i bosanskohercegovačkih kompozitora. Na večerašnjem koncertu učestvuju: Tamara Arsovski, Alma Dizdar, Aida Deljkić i Belma Alić.