Novosti

Pon, 12. 2. 2024.

Veče ljubavne poezije i muzike na Kabaretskoj sceni Zeničkog pozorišta


Na Kabaretskoj sceni, Bosansko narodno pozorište Zenica u saradnji sa Kamernim simfonijskim orkestrom organizuje Veče ljubavne poezije i muzike, koje će biti upriličeno u srijedu, 14. februara u 20 sati. Ovom programskom aktivnošću, Bosansko narodno pozorište oživljava tradiciju održavanja večeri u opuštenom ambijentu pozorišnog Kabarea.

Tu veče će u Zeničkom pozorištu biti izveden izbor najljepše ljubavne poezije i muzike, koju će govoriti članice ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica: Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adna Kaknjo i Selma Ćosić, a publika će imati priliku da uživa i u muzičkim kompozicijama koje će izvesti članice i članovi Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice. Koncept ove programske aktivnosti potpisuju Nedžma Čizmo i Lajla Kaikčija. 

Ovo je jedinstvena prilika da publika uživa u izvedbi i čitanju najljepše ljubavne poezije, te da otkrije nove ili se prisjeti omiljenih stihova posvećenih ljubavi. Tu veče ćemo uživati u izvedbi najljepše poezije pjesnika i pjesnikinja: Žaka Prevera, Pabla Nerude, Mike Antića, Jelene Lengold, Tatjane Mandić, Branislava Petrovića, Muse Ćazima Ćatića, Đorđa Balaševića i drugih.