Novosti

Čet, 4. 4. 2019.

Obavijest iz Direkcije XVIII festivala bh. drame


Na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak, 18. marta povodom objave selekcije XVIII festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica 2019., u selektorskom Izvještaju kao festivalska premijera najavljena je izvedba predstava Lejle Kalamujić Ljudožderka u režiji Lajle Kaikčije i koprodukciji BNP Zenica i 24. Međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće“. Direkcija Festivala je, u međuvremenu, ipak donijela odluku da se zbog produkcijsko-organizacionih i tehničkih razloga najavljena festivalska premijera ne izvede u okviru festivalskog programa.

Imajući na umu i činjenicu da se shodno odredbama Pravilnika Festivala Direkciji omogućava da  na osnovu diskrecionog prava predloži predstavu u produkciji BNP Zenica za takmičarski dio program, obavještavamo teatarsku i širu javnost da će se umjesto komada Ljudožderke na Festivalu izvesti predstava Pink Moon, autora Darija Bevande, u režiji Saše Peševskog, čija je premijerna izvedba održana 19. 1. 2019. godine na Velikoj sceni BNP Zenica.

Festival bh. drame Zenica 2019. će trajati u periodu od 24. do 30. aprila. 2019. godine, prema detaljnom i preciznom rasporedu događaja i satnica koji će zvanično biti objavljen do 10. aprila 2019. godine.

Direkcija Festivala bh. drame