Novosti

Čet, 2. 4. 2020.

Na kraju sedmice dvije predstave na online repertoaru BNP-a Zenica


Za kraj prve sedmice u mjesecu aprilu, Bosansko narodno pozorišta Zenica će putem svog Youtube naloga na online repertoar staviti dvije predstave.

U petak, 3. aprila od 19.30 sati će na Youtube nalogu BNP Zenica biti dostupna predstava „Kišna sonata“ nastala u režiji kolektiva predstave, a u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Snežana Vidović, Faketa Salihbegović-Avdagić i Mugdim Avdagić. Izbor scenografskih elemenata i kostima postpisuje kolektiv predstave, a izbor muzike potpisuje Faketa Salihbegović-Avdagić.

U subotu, 4. aprila od 11 sati će na Youtube nalogu biti dostupna predstava za djecu „Pingvin“ nastala prema tekstu Lane Šarić, u režiji Miroljuba Mijatovića i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Zlatan Školjić, Lana Zablocki, Selma Ćosić, Tahir Kavaz, Ajša Đuherić. Kostimografiju i scenografiju potpisuje Ena Begičević-Čeliković, a scenski pokret Emina Stojšić. Izbor muzike potpisuju Miroljub Mijatović i Sani Terzić.

Linkovi za gledanje predstava će biti dostupni i putem Facebook i Instagram profila Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.