Novosti

Sri, 3. 6. 2020.

Scensko čitanje dramskog teksta "Ugasimo svjetlo" Lejle Kalamujić trećeg festivalskog dana


Treći dan 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 – online donosi mnoštvo zanimljivih sadržaja u okviru Pratećeg i Glavnog programa.

U jutarnjem terminu putem oficijelne stranice bnp.ba i putem Youtube kanala BNP Zenica u 10.30 sati bit će emitovana izložba pozorišnih fotografija autora Draženka Jurišića, a u 11 sati će biti upriličena promocija monografije „Čehov u Sarajevu“ autorice Adijate Ibrišimović-Šabić. O monografiji govore: prof. dr. Marina Katnić-Bakaršić, akademkinja, prof. dr. Almir Bašović, Jelena Grebenar, MA i prof. dr. Adijata Ibrišimović-Šabić. Moderatorica promocije je Merima Handanović.

U popodnevnom terminu od 17 sati u okviru Pratećeg programa bit će upriličen Forum mladih bh. dramatičara u kojem učestvuju: Dario Bevanda, Nejra Babić, Džejna Hodžić, Adnan Lugonić i Nedžma Čizmo. Program moderira Hasan Džafić.

U redovnom terminu održavanja Glavnog festivalskog programa od 19.30 sati će biti emitovano scensko čitanje dramskog teksta „Ugasimo svjetlo“ autorice Lejle Kalamujić. U scenskom čitanju učestvuju glumice iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Faketa Salihbegović-Avdagić i Sabina Kulenović. Rediteljica scenskog čitanja je Lajla Kaikčija.

U četvrtak, četvrtog dana 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020 – online, očekuje nas bogat sadržaj u okviru Glavnog i Pratećeg programa o kojem se možete informisati putem oficijelne stranice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bnp.ba ili putem Youtube kanala BNP Zenica.

U terminu od 11 sati u srijedu i petak na Donjem foajeu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti upriličena druženja u Festivalskom kutku sa glumicama i glumcima iz ansambla zeničkog BNP-a, sa menadžmentom i publikom.