Novosti

Sri, 9. 9. 2020.

Prva septembarska predstava za bebe na sceni BNP-a


Prva septembarska izvedba predstave za bebe „Prije nego dijete zaspi“ na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti odigrana u četvrtak, 10. septembra u 18 sati. Predstava je nastala u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i u režiji Miroljuba Mijatovića.

„Prije nego dijete zaspi“ je predstava za bebe koja govori o tome što se događa kada tri djevojčice ne mogu zaspati i preporučuje se za prvi dolazak djece u pozorište. Predstava je namijenjena za djecu uzrasta iznad godinu dana. U predstavi igraju glumice zeničkog BNP-a Anđela Ilić, Ermina Nišić i Adna Hasanić. Scenografiju predstave potpisuje Mensur Begičević, a kostimografiju i kreaciju lutaka Ena Begičević-Čeliković. Za izradu lutaka su bili zaduženi Mensur Begičević i Maida Šišić. Muziku predstave potpisuju Abidin Čolaković i Elvir Škiljo.

Naredna izvedba na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se očekuje u utorak, 15. septembra u 19.30 sati, kada će publika imati priliku da pogleda predstavu „Pukotina“ prema tekstu Ivane Simić-Bodrožić, u režiji Lajle Kaikčije.

Moli se pozorišna publika da na izvedbu predstave dolazi bar dvadeset minuta prije početka kako bismo uspjeli izbjeći gužvu pri ulasku i izlasku u pozorišne prostorije. Također, od publike se očekuje nošenje zaštitne maske u pozorišnim prostorijama. Bosansko narodno pozorište Zenica je osiguralo ostale higijenske i sigurnosne mjere, te se publika moli da poštuje preporuke kako bi se svi u našim prostorijama osjećali sigurno i kako bi uživali u zanimljivim pozorišnim sadržajima.