Novosti

Čet, 19. 11. 2020.

U 12 bh. gradova se u subotu obilježava Noć teatra BiH 2020.


Povodom objave programa Evropske manifestacije Noć teatra – Noć teatra BiH 2020. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je održana konferencija za medije na kojoj su govorili: Merima Handnović, koordinatorica Noći teatra BiH i Denis Krdžalić, izvršni producent Noći teatra BiH. Ovogodišnja cjelodnevna i cjelovečernja manifestacija Noć teatra BiH će biti održana u subotu, 21. novembra.

Koordinatorica Noći teatra BiH Merima Handanović je istakla da je Bosna i Hercegovina jedna od samo šest evropskih zemalja koje su ove godine uspjele organizovati Noć teatra. Kako je istakla, program ovogodišnje manifestacije Noć teatra BiH je kombinovan od online programa i programa koji će se održavati u kulturnim ustanovama u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama. Evropska manifestacija Noć teatra se održava online u Slovačkoj, Češkoj i Austriji, dok Bugarska, Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju programske anktivnosti koje uključuju i programe unutar kulturnih ustanova.

Izvršni producent Denis Krdžalić je predstavio Noć teatra BiH koji je dostupan na stranici bnp.ba. U ovogodišnjoj Noći teatra učešće je uzelo 16 učesnika iz 12 bh. gradova sa ukupno 21 programskom aktivnošću.