Novosti

Pon, 28. 12. 2020.

U utorak prva repriza predstave "Sakati Billy sa Inišmana"


Posjednja ovogodišnja izvedba predstave u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti upriličena u utorak, 29. decembra u 19.30 sati kad će biti odigrana prva reprizna izvedba predstave „Sakati Billy sa Inišmana“ nastala prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrbca i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Prema riječima reditelja Predraga Štrpca „'Sakati Billy sa Inišmana'  vesela je crna komedija o bijegu: od sredine kojom se čovjek ne zadovoljava, od strahova, od spoznaje prolaznosti i promašenosti sopstvenih života, od siromaštva, nedostatka ljubavi, čamotinje svakodnevice, bolesti i smrti…Ali ne, ne brinite – Sakati Billy je sve samo ne turobna priča. To je priča o ljubavi i požrtvovanosti, o jednoj mački i jednoj guski, tucetu jaja i jednom kamenu. O najslađim bombonama na svijetu. O ajkulama. O jednom filmu i djevojci sa zelenim zubima...“

U predstavi igraju:  Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Zlatan Školjić, Siniša Vidović, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Tamara Miličević-Stilić.

Bosansko narodno pozorište Zenica sve svoje programske aktivnosti izvodi u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.