Novosti

Sri, 1. 9. 2021.

Poziv na sudjelovanje na Međunarodnoj teatarskoj manifestaciji European Theatre Night (Evropska noć teatra) - Noć teatra BiH 2021.


Zadovoljstvo nam je uputiti Javni poziv na sudjelovanje na 12. bosanskohercegovačkoj manifestaciji Noć teatra BiH 2021. Ovo jedinstveno jednodnevno događanje posvećeno je scenskim i izvedbenim umjetnostima i održat će se na području cijele Bosne i Hercegovine.

Noć teatra BiH 2021. bit će organizovana u subotu,  20. novembra 2021.

Ovim putem se pozivaju javna, nezavisna i privatna pozorišta/kazališta, centri za kulturu, instituti, ustanove, udruženja, biblioteke, muzeji, druge umjetničke organizacije, školske i visokoškolske ustanove, kao i svi drugi subjekti koji se bave određenim oblikom scenskih, izvedbenih i muzičko-scenskih umjetnosti, da svojim programom tokom Noći teatra BiH 2021. doprinesu razvoju i dodatnoj afirmaciji teatarske djelatnosti, savremene umjetničke produkcije i stvaralaštva, te ukupne kreativnosti u BiH.

Poziv je otvoren do petka, 15 oktobra 2021. godine do 17 sati. A prijave, putem prijavnog obrasca se mogu uputiti na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

U prilogu možete preuzeti kompletan tekst poziva i formular za prijavu.