Novosti

Sri, 29. 12. 2021.

"Ježeva kućica" danas za mališane u Kaknju


Nakon jučerašnje pozorišne čarolije za hiljadu zeničkih mališana u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i čak pet izvedenih predstava za djecu, danas će kakanjska najmlađa publika imati priliku da uživa u mjuziklu nastalom u koprodukciji zeničkog BNP-a. 

Predstava „Ježeva kućica“ nastala prema tekstu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u korpodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Kulturno-sportskog centra Kakanj i Centra za kulturu Zavidovići bit će izvedena u Kulturno-sportskom centru Kakanj danas, 29. decembra u 17 sati. 

Predstava „Ježeva kućica“ nas podučava kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.