Novosti

Pon, 21. 3. 2022.

Premijere predstave "Kuća" 7. i 8. aprila u zeničkom BNP-u


Zbog još uvijek složene higijensko-epidemiološke situacije Bosansko narodno pozorište Zenica prolongira zakazane premijerne izvedbe predstave „Kuća“ zakazane za 24. i 25. mart. Premijerne izvedbe predstave „Kuća“ prema tekstu Benjamina Hasića, u režiji Alena šimića i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će izvedene 7. i 8. aprila u zeničkom BNP-u. 

Kako je izjavio reditelj predstave: „Naslov Kuća i kratki opis impliciraju na nešto što upućuje na realizam ili možda tekst o ostavinskoj raspravi. Međutim mi se bavimo svim osim time. Nas zanimaju pojedinci koji nisu u situaciji da se nose sa stvarnošću i sa prazninama u njihovim životima. Neki od njih iz bunta konstruišu svoje subjektivne svjetove u koje počinju sve više bježati, dok je za druge to prilika za novi početak.“

U predstavi igraju: Zlatan Školjić, Saša Handžić, Selma Mehanović, Tamara Miličević-Stilić, Anđela Ilić i Benjamin Bajramović. Za scenografiju i kostimografiju predstave je zadužena Sabina Trnka, za muziku Mirza Rahmanović Indigo, a za scenski pokret Thomas Steyaert.