Novosti

Čet, 2. 11. 2023.

Klavirski koncert An Wang u subotu u BNP-u


U okviru 74. pozorišne i koncertne sezone Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a u organizaciji Udruženja „Koraci“ – Sekcija Muzički vrtić „Notica“ i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u subotu, 4. novembra sa početkom u 19 sati će biti upriličen Klavirski koncert An Wang.

An Wang, poznat i kao „mali genijalac“, rođen je u Hong Kongu, a prije početka školovanja preselio se u Beograd gdje je otpočela njegova muzička karijera. Uz mentorstvo profesora Dragomira Bratića, pored koncerata širom Srbije, osvojio je preko 15 titula laureata, ne samo na republičkim, nego i na internacionalnim takmičenjima, čiji se eminentni članovi žirija svakom izvedbom zadive njegovom izvandrednom muzikalnosti.

Pored toga što je Dragomir Bratić vodeći pedagog na ovim prostorima, on svojim poznavanjem svih mogućnosti mladih, klavira, i njihovog spoja uspijeva da izgradi uspješne muzičare koji pobjeđuju gotovo sva takmičenja na Balkanu. Član je žirija na skoro svim domaćim i mnogim evropskim takmičenjima, a po izboru izdavačke kuće „Klet“ proglašen je u Leksikonu 1000 najuspješnijih sprskih stvaralaca.

Klavirski koncert An Wang završni je program ovogodišnjeg, trećeg po redu NoticaFest-a, a lajt-motiv je, kao i do sada, sjećanje na mentoricu, prijateljicu i osnivačicu Muzičkog vrtića „Notica“, profesoricu Melihu Salčinović.