Novosti

Uto, 11. 6. 2024.

Premijera predstave "Moram ti nešto reći" naredne sedmice u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica


U utorak, 18. juna u 19 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će premijerno biti odigrana predstava „Moram ti nešto reći“ prema tekstu Selme Ćosić i Nedžme Čizmo, u režiji Selme Ćosić i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Prema riječima Selme Ćosić: „Radi se o tekstu koji je nastao kao rezultat istraživanja i radionica rađenih sa tinejdžerima o tome kako oni provode vrijeme online. Cilj ove predstave je ukazati na probleme s kojima se suočavaju mladi u 21. vijeku sa pojavom društvenih mreža, od potreba da sve što rade bude zabilježeno online, tako i činjenice kako im čitav život može biti uništen ako je slika o njima na društvenim mrežama uništena. Priča prati snimanje dokumentarne emisije ‘Kako mi je internet uništio život!’ u kojoj se govori o djevojci Mili, koja zbog slučajne greške online biva potpuno društveno izolirana i dovedena do psihičkog sloma, te njenim prijateljima koji pričaju njenu priču svako iz svog ugla, te rekonstrukcijama te priče.“

U predstavi igraju: Ema Duraković, Sara Džanić, Osman Efendić, Evhad Sivac, Armen Hodžić, Mak Nizamić, Džena Hasanica, Ella Kokić, Uma Nizamić, Dea Kalinić, Lajla Šarić, Asja Kokić, Maida Oruč, Anida Nezić, Iman Muslić, Daanin Jusić, Muhamed Jusić, Nejla Vehabović, Inda Softić, Zana Mašić, Alina Deronjić, Selina Okanović i Melika Drino. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Selma Ćosić, a za koreografiju su zadužene Maida Oruč, Asja Kokić i Ella Kokić.