Novosti

Pon, 19. 9. 2016.

Zvanično otvorenje lifta za osobe sa invaliditetom u BNP-u Zenica


U utorak, 20.9. sa početkom u 11 sati bit će upriličeno svečano puštanju u rad i otvorenje lifta i pomoćnih prostorija namijenjenih osobama sa invaliditetom. Zvanično otvorenje će se održati ispred glavnog ulaza u zgradu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (bočna kula na strani objekta Gradske kafane).

U okviru Glavnog projekta rekonstrukcije i adaptacije ugradnje lifta i toaleta za osobe sa invaliditetom u dijelu objekta Bosanskog narodnog pozorišta Zenica konačno je, zahvaljujući saradnji sa partnerima i pokroviteljima, uspješno uklonjena višedecenijsku barijeru koja je tom dijelu publike zeničkog teatra onemogućavala pristup u zgradu Pozorišta i pozorišne dvorane.

Javna ustanova Bosansko narodno pozorište Zenica i Udruženje građana paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica su u saradnji sa Udruženjem ratnih vojnih invalida i paraplegičara Ze-do kantona, kao partnerom projekta, realizirali projekat finasiran budžetskim sredstvima Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenice, uz podršku Helsinškog parlamenta građana i projekta Europske Unije pod nazivom Zenica - grad kulture za sve“, koji je za cilj imao konačno rješavanje pitanja omogućavanja pristupačnosti zgradi BNP Zenica osobama sa invaliditetom.

Ovom značajnom događaju će, pored predstavnika JU BNP Zenica i Udruženja paraplegičara i osoba oboljelih od dječije paralize ZDK, prisustvovati i predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, kao i predstavnici gradske uprave Grada Zenice.

Nakon zvaničnog otvorenja i presijecanja vrpce, bit će upriličen i koktel u Gornjem foajeu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.