Novosti

Sri, 21. 9. 2016.

Nagrada Mirjani Karanović za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi BNP-a na FIAT-u u Podgorici


Nakon uspješno odigrane predstave Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ''Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali'', 13. septembra, u okviru Takmičarskog programa Festivala internacionalnog alternativnog teatra u Podgorici, Mirjana Karanović dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje Festivala.

Od premijerne izvedbe krajem februara, ova predstava do sada je ukupno osvojila šest prestižnih festivalskih nagrada. U narednom periodu predstavu ''Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali'' očekuju nova značajna gostovanja i učešća na međunarodnim festivalima u Banjoj Luci, Zagrebu i Sarajevu.

U objašnjenju žirija Festivala je ispisano: ''Dobitnica nagrade za najbolju glumicu je Mirjana Karanović za maestralno odigranu kompleksnu ulogu u predstavi 'Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali', u produkciji BNP Zenica.  Svedenim glumačkim pristupom  Mirjana Karanović i u ovoj predstavi briše granice između glume i stvarnosti.''

U predstavi pored Mirjane Karanović, igra mladi višestruko nagrađivani glumac Enes Salković, novi član glumačkog ansambla BNP-a. Ostatak umjetničke ekipe predstave čine Sabina Trnka, koja potpisuje kostimografiju i scenografiju, autor muzike je Draško Adžić, saradnica za scenski pokret je Sonja Vukičević, a asistent režije je Emin Hajrić.