Novosti

Uto, 4. 12. 2018.

Cjelodnevni program četvrtog dana IFET-a


Četvrtog dana Internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2018, u utorak,4. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti izvedene dvije predstave za djecu i mlade, čime će biti upriličen cjelodnevni užitak pod sloganom: „Poklonite djeci pozorište na dar.“

U 12 sati, u zeničkom BNP-u će biti izvedena predstava „Kako je otkriveno letenje“ u produkciji Pozorišta mladih Novi Sad i u režiji Emilije Mrdaković. Predstava je osvojila ukupno 15 festivalskih nagrada i priznanja. „Kako je otkriveno letenje“ je predstava o pronalaženju samoga sebe, svakodnevno, pomalo. Istinitog i neograničenog sebe. Predstava ima za cilj da pokrene dječju maštu i usmjeri je u pravcu istraživačkog duha.

Isti dan u 18 sati na Maloj sceni „Žarko Mijatović“ će biti izvedena predstava za bebe“Žuti maslačak“ u režiji Miroljuba Mijatovića. Predstava je namijenjena za uzrast od 6 do 36 mjeseci i u njoj igraju glumice iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Sabina Kulenović i Anđela Ilić.

Sutra, petog dana IFET-a u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti odigrane dvije predstave. U 12 sati će biti odigrana predstava Teatra Kabare Tuzla „Izmislionica u selu Pričevac“, a u 14 sati će biti odigrana predstava „ Ifigenija“ Centra za kulturu Zavidovići.

U okviru IFET-a u Bosanskom narodnom pozorištu će najmlađi posjetitelji moći uživati u bogatom i raznovrsnom sadržaju sve do subote, 8. decembra kad će biti upriličeno zatvaranje Festivala i proglašenje pobjednika.