(PREDSTAVA JE OTKAZANA)

O predstavi

Svijet živi od straha, a pozorište umire od gladi. Glumci dobijaju odluku svih odluka koja treba spremiti publiku na sve vrste nadolazećih katastrofa.

Sedam glumaca pravi predstavu koja educira ljude kako da se ponašaju u slučaju katastrofe.

Ništa ih ne smije iznenaditi. Prvo moraju odlučiti koja katastrofa im najviše prijeti, koja su sredstva borbe protiv, i kako da to prenesu publici. Svako, vođen vlastitim strahom, vidi katastrofu i borbu sa istom drugačije. Putem različitih drilova (vojnih, evakuacijskih, protivpožarnih, antiterorističkih) svi se zapravo pitaju: Za šta se mi ovo sada spremamo? Sve to služi otkrivanju nerazriješenih drama.

Predstava govori prije svega o našem unutarnjem strahu od takvih događaja, o panici, anksioznosti, socijalnoj distanci, trijaži, algoritmima koji upravljaju našim potencijalnim ponašanjem. U pitanju je opstanak i pojednica i šire zajednice.

Katastofe donose promjene. Neizvjesnost. Postavljamo sebi i drugima neka osnovna pitanja kao što su: Šta se dešava? Šta ćemo sad? Šta će se desiti sa nama? Da li smo donjeli ispravne odluke? Da li uopće mi donosimo odluke ili to radi neko umjesto nas?